Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- حسین باباپور؛ جوک از جمله محصولات خاص و متفاوت برند نیسان است که بنیانگذار یک کلاس خودرویی جدید موسوم به کراس‌اوور‌های ساب‌کامپکت تلقی می‌شود. نسل اول نیسان جوک از سال ۲۰۱۰ میلادی وارد بازار‌های بین‌المللی شد و علی رغم ظاهر نامتعارفی که داشت، مورد استقبال بسیاری از مشتریان در کشور‌های مختلف قرار گرفت؛ تاکنون حدود یک میلیون دستگاه از آن در سراسر جهان به فروش رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  نسل اول نیسان جوک طی دو سه سال اخیر به صورت رسمی وارد بازار کشورمان نیز شد و مورد استقبال نسبی مشتریان و خریداران ایرانی قرار گرفت. پیش از آن هم شاهد حضور نسخه‌های مختلف نیسان جوک در مناطق آزاد تجاری کشورمان بودیم.

 پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تولد این کراس‌اوور جمع‌وجور ژاپنی، نسل دوم نیسان جوک در سال ۲۰۲۰ میلادی پا به عرصه وجود نهاد و به دلیل بهره‌مندی از ظاهر بسیار جذابتر و همچنین برخورداری از اِلمان‌های جوان‌پسند در سبک طراحی خارجی، این خودروی جمع و جور برآمده از سرزمین آفتاب دوباره در کانون توجهات کارشناسان و مشتریان قرار گرفت. لطفا در ادامه با بخش خودرو خبرگزاری فرارو همراه باشید تا با هم نگاهی به شاخصه‌های ظاهری و فنی نیسان جوک ۲۰۲۰ بیندازیم.  
طراحی و مهندسی نیسان جوک ۲۰۲۰ نیسان جوک ۲۰۲۰ از جمله نخستین تولیدات شرکت فرانسوی ژاپنی «رنو-نیسان-میتسوبیشی» به شمار می‌رود که از پلتفرم CMF-B این کمپانی استفاده می‌کند. پلتفرم جدید به کمک تیم فرمول یک کمپانی رنو توسعه یافته و موجب ارتقای خصوصیات دینامیکی نیسان جوک ۲۰۲۰ شده است. پلتفرم CMF-B طوری توسعه داده شده که قادر به میزبانی از پیشرانه‌های الکتریکی، جدیدترین فناوری‌های رانندگی خودران و سامانه‌های دستیار راننده باشد. نسخه جدید رنو کلیو یکی دیگر از محصولاتی است که از پلتفرم CMF-B بهره می‌برد.

نیسان جوک ۲۰۲۰ دارای ابعادی به طول ۴۲۱۰، عرض ۱۸۰۰ و فاصله محوری ۲۵۳۰ میلی‌متر است. گرچه این خودرو نسبت به قبل بزرگتر شده، اما برخی شاخصه‌های ظاهری نظیر چراغ‌های حبابی شکل جلو و قوس گلگیر‌های اغراق‌آمیز را از گذشته به یادگار نگه داشته و حدود ۲۳ کیلوگرم سبکتر شده است.  
طبق رسم معمول بین خودرو‌های حاضر در این کلاس، نیسان جوک نیز از یک پیشرانه بنزینی یک لیتری توربوشارژ نیرو می‌گیرد؛ توان خروجی پیشرانه مذکور معادل ۱۱۵ اسب بخار است و گشتاور حاصل از آن به ۲۰۰ نیوتن متر می‌رسد. این خودرو به منظور انتقال نیروی پیشرانه به سوی چرخ‌های جلو از یک جعبه دنده شش سرعته دستی و یا نمونه ۷ سرعته اتوماتیک دوکلاچه بهره می‌برد؛ خودرو‌های حاضر در کلاس کراس اوور‌های ساب‌کامپکت به‌ندرت از سامانه چهارچرخ محرک استفاده می‌کنند، چرا که صاحبان آن‌ها معمولا اتومبیل خود را وارد چالش‌های رانندگی آفرود نخواهند کرد. نیسان جوک نیز از این قاعده مستثنی نیست و فعلا به صورت تک دیفرانسیل روانه بازار شده است.  
فضای کابین نیسان جوک ۲۰۲۰ دارای کیفیت مونتاژ بالایی بوده و بخش عمده متعلقات کابین از متریال نسبتا با کیفیت ساخته شده‌اند. البته برخی قطعات کم کیفیت‌تر، همچون نیمه بالایی تودری‌ها از جنس پلاستیک خشک نیز در کابین نیسان جوک ۲۰۲۰ حضور دارند؛ همچنین در اثر لمس دکمه‌ها و کنترلر‌های داشبورد، حس ارزان‌قیمت بودن این ادوات در ذهن تداعی می‌شود که نشان می‌دهد فضای داخلی نیسان جوک به اندازه بعضی رقبا لوکس و مجلل نیست.   بیشتر بخوانید: یوکان ۲۰۲۱ و جنسیس GV۸۰؛ ستاره‌های جدید دنیای شاسی بلند‌ها   صندلی‌های ردیف جلو از فضاسازی مناسبی برخوردار هستند و محدودیت خاصی را برای افراد بلندقد رقم نمی‌زنند؛ با این حال، در ردیف دوم تنها برای افراد با قد متوسط فضایی جادار تدارک دیده شده و محدودیت‌هایی از ناحیه سر و پا‌ها برای افراد بلندتر از ۱۸۵ سانتیمتر وجود خواهد داشت. محفظه بار نیسان جوک دارای گنجایشی به حجم ۴۲۲ لیتر است که در قیاس با رقبا اندکی فراخ‌تر به نظر می‌رسد. در صورت خوابانیدن صندلی‌های ردیف دوم، ظرفیت محفظه بار تا ۱۳۰۵ لیتر افزایش خواهد یافت.  
همچنین برخی تجهیزات و امکانات رفاهی- ایمنی نظیر: چراغ‌های LED، کروز کنترل، رینگ‌های آلیاژی ۱۹ اینچی، دوربین ۳۶۰ درجه، رادار نقاط کور، صندلی‌های مجهز به گرم‌کن، نمایشگر ۸ اینچی سیستم اطلاعات سرگرمی و رهیاب ماهواره‌ای، به صورت استاندارد در نیسان‌جوک ۲۰۲۰ حضور خواهند داشت.  
تجربه رانندگی با نیسان جوک ۲۰۲۰ پیشرانه سه سیلندر یک لیتری نیسان جوک در دور‌های پایین بسیار ساکت و کم‌صدا عمل می‌کند؛ در دور‌های بالاتر نیز صدای غرش ناخوشایندی از آن به گوش نمی‌رسد. در دور موتور‌های میانه هم که حداکثر گشتاور پیشرانه در اختیار راننده قرار می‌گیرد، عملکرد موتور بسیار سرزنده و شاداب احساس می‌شود. شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت نیسان جوک ۲۰۲۰ معادل ۱۱.۴ ثانیه بوده که نسبت به برخی رقبا نظیر اشکودا کامیک، حدود ۲ ثانیه کندتر است.    
بخشی از عملکرد ضعیف نیسان جوک ۲۰۲۰ در شتاب‌گیری، به ضعف در هماهنگی میان پیشرانه و گیربکس (دستی) برمی‌گردد، چرا که پس از سبک‌تر کردن دنده‌ها، پیشرانه برای مدتی دور موتور را همچنان بالا نگه می‌دارد و به این ترتیب مدت زمان شتاب‌گیری افزایش می‌یابد. عمل تعویض دنده توسط گیربکس نیز کمی مبهم و غیر دقیق انجام می‌شود که باعث ضعف در شتاب‌گیری خودرو شده است. غربیلک فرمان از سفتی کافی بهره می‌برد، اما از دقت مناسبی برخوردار نیست و حس خاصی را به دستان راننده انتقال نمی‌دهد.  

از سوی دیگر، کیفیت سواری نیسان جوک ۲۰۲۰ نیز جای چندانی برای تعریف باقی نگذاشته است و بسیاری از ناهمواری‌های سطح جاده را در قالب لرزش‌ها و تکان‌های ناخوشایند، به کابین و سرنشینان انتقال می‌دهد؛ اما در عوض چسبندگی و کنترل بدنه نیسان جوک ۲۰۲۰ مناسب ارزیابی می‌شود. همچنین بر اساس تست‌های به عمل آمده از سوی کارشناسان ما، مصرف سوخت نیسان جوک ۲۰۲۰ در عمل چیزی معادل ۶.۸۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر برآورد شده است.
سخن پایانی درباره نیسان جوک ۲۰۲۰  با وجود برخورداری از ظاهری زیبا و جذاب، متاسفانه شاهد عملکردی نسبتا ناامیدکننده از سوی نیسان جوک ۲۰۲۰ هستیم که دلیل اصلی آن به کیفیت سواری ضعیف این کراس اوور شهری باز می‌گردد. عملکرد نه‌چندان مهیج پیشرانه و گیربکس دستی و نیز قیمت بالای خودرو هم سبب شده است تا جذابیت نیسان جوک ۲۰۲۰ در معرض تهدید قرار بگیرد.   البته نیسان جوک از برخی نقاط قوت نیز برخوردار است؛ از جمله می‌توان به فضای داخلی و محفظه بار نسبتا جادار در قیاس با رقبا، تجهیزات رفاهی- ایمنی مناسب، پیشرانه ساکت، کیفیت مونتاژ مطلوب کابین و عملکرد مناسب سیستم اطلاعات سرگرمی این خودرو اشاره کرد. بهای نسخه پایه نیسان جوک ۲۰۲۰ معادل ۲۱ هزار دلار خواهد بود.        

منبع: فرارو

کلیدواژه: نیسان جوک خودروهای خارجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۱۹۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذاب‌ترین موستانگ‌های شلبی تاریخ، از 1967 تا 2022 (+عکس)

یکی از محبوب‌ترین خودروهای عضلانی تاریخ، فورد موستانگ شلبی است. این نسخه در همان سال‌های ابتدایی عرضهٔ موستانگ متولد و در نسل پنجم دوباره احیا شد.

به گزارش پدال، در بین علاقه‌مندان اما بحث داغ و پایان‌ناپذیری وجود دارد مبنی بر اینکه بهترین موستانگ‌های شلبی تاریخ کدامند. هرچند برای مشخص کردن پاسخ این سؤال از معیارهای مختلفی می‌توان استفاده کرد اما چند مدل در تاریخ موستانگ شلبی وجود دارد که فکر می‌کنیم جذاب‌ترین‌ها هستند. در اینجا با این خودروها آشنا خواهیم شد.

موستانگ شلبی GT500 سال ۱۹۶۷
پیشرانه ۷.۰ لیتری V8
قدرت ۳۵۵ اسب بخار
گشتاور ۵۷۰ نیوتن متر
شتاب صفر تا ۹۶ ۶.۲ ثانیه

شلبی GT500 که در نسل اول موستانگ متولد شد، یکی از قوی‌ترین موستانگ‌هایی بود که تا آن زمان ساخته شد. این ماشین به پیشرانهٔ ۷ لیتری V8 با دو کاربراتور چهار دهنهٔ هالی و ورودی هوای آلومینیومی مجهز شده بود. غیر از موتور، چیزی که GT500 را سریع‌تر می‌کرد، ساخت چندین قسمت بدنه مثل دماغه، کاپوت، پانل چراغ‌های عقب، در صندوق و ورودی‌های هوای جانبی از فایبرگلاس بود.

علاوه بر پیشرانهٔ قدرتمند، یکی دیگر از دلایل جذابیت GT500 ظاهر زیبای آن است. این یکی از زیباترین خودروهای زمان خود بود. به همین دلیل، هرچند برخی GT500KR مدل ۱۹۶۸ را به دلیل قدرت بیشتر جذاب‌ترین شلبی نسل اول می‌دانند اما خیلی‌های GT500 مدل ۱۹۶۷ را ترجیح می‌دهند.

موستانگ شلبی GT500 سال ۲۰۰۷
پیشرانه ۵.۴ لیتری V8 سوپرشارژ
قدرت ۵۰۰ اسب بخار
گشتاور ۶۵۰ نیوتن متر
شتاب صفر تا ۹۶ ۴.۵ ثانیه

تعجبی ندارد که احیای موستانگ شلبی GT500 را در لیست بهترین‌ها ببینیم. یکی از دلایل اصلی این موضوع، وفاداری به ظاهر کلاسیک GT500 اولیه همراه با برخی عناصر بروز برای مطابقت با استانداردهای جدید صنعت خودروسازی و آیرودینامیک است. بااین‌حال، GT500 کاملاً شبیه یک موستانگ کلاسیک به نظر می‌رسد.

علاوه بر این، فورد به سرعت و شتاب هم توجه داشته و یک نیروگاه ۵.۴ لیتری V8 تمام آلومینیومی ۳۲ سوپاپ با سوپرشارژر ایستون با بوست ۱۰ psi و اینترکولر هوا به مایع را زیر کاپوت این ماشین قرار داده است. این موتور ۵۰۰ اسب بخار قدرت تولید می‌کرد که در سال ۲۰۰۷ بسیار چشمگیر بود.

موستانگ شلبی GT350 سال ۲۰۱۶
پیشرانه ۵.۲ لیتری V8
قدرت ۵۲۵ اسب بخار
گشتاور ۵۸۰ نیوتن متر
شتاب صفر تا ۹۶ ۴.۰ ثانیه

اصلی‌ترین دلیل حضور GT350 در این لیست پیشرانهٔ آن است. این موتور که وودو نام دارد، یک ۵.۲ لیتری V8 تنفس طبیعی دست‌ساز DOHC است که به‌طور خاص برای GT350 ساخته شد.

این موتور با پیشرانهٔ پردتور که در GT500 جدید می‌بینیم اشتراکات زیادی دارد اما تفاوت اصلی آن استفاده از میل‌لنگ تخت است که وزن کلی موتور را کاهش می‌دهد و امکان دورگیری سریع‌تر و بالاتری را فراهم می‌کند. به خاطر همین میل‌لنگ، موتور وودو صدای متمایزی هم نسبت به دیگر موتورهای V8 آمریکایی دارد که آن را بیشتر متمایز می‌کند.

این پیشرانه همچنین با ۵۲۵ اسب بخار قدرت و ۵۸۰ نیوتن متر گشتاور، خروجی قابل‌توجهی هم داشت. GT350 و همتای تهاجمی‌تر آن، GT350R هردو تعادلی عالی بین رانندگی جذاب روزمره و توانایی در پیست برقرار می‌کردند و بهترین‌های هردو جهان را در اختیار طرفداران موستانگ قرار می‌دادند.

موستانگ شلبی GT500 سال ۲۰۱۳
پیشرانه ۵.۸ لیتری V8 سوپرشارژ
قدرت ۶۶۲ اسب بخار
گشتاور ۸۵۵ نیوتن متر
شتاب صفر تا ۹۶ ۳.۵ ثانیه

مثل GT350 بالا، شلبی GT500 هم به خاطر پیشرانهٔ فوق‌العاده‌اش د این لیست حضور دارد. این یک نیروگاه ۵.۸ لیتری V8 سوپرشارژ بود که قدرت عظیم ۶۶۲ اسب بخاری تولید می‌کرد. به لطف این نیروی چشمگیر، GT500 ظرف ۳.۵ ثانیه از صفر به سرعت ۹۶ کیلومتر بر ساعت می‌رسید و ۴۰۰ متر را در ۱۱.۷ ثانیه طی می‌کرد.

حداکثر سرعت این ماشین هم به ۳۴۸ کیلومتر بر ساعت می‌رسید تا به سریع‌ترین موستانگ تاریخ تبدیل شود. شلبی GT500 با قیمت ۵۵ هزار دلار در سال ۲۰۱۳، تجربه‌ای واقعاً شگفت‌انگیز را در اختیار خریداران قرار می‌داد.

موستانگ شلبی GT500 سال ۲۰۲۲
پیشرانه ۵.۲ لیتری V8 سوپرشارژ
قدرت ۷۶۰ اسب بخار
گشتاور ۸۵۰ نیوتن متر
شتاب صفر تا ۹۶ ۳.۴ ثانیه

قطعاً باید قوی‌ترین و جدیدترین نسخهٔ موستانگ شلبی را در این لیست داشته باشیم. در سینهٔ GT500 پیشرانهٔ ۵.۲ لیتری V8 پردتور قرار گرفته که همان‌طور که اشاره شد، اشتراکات زیادی با موتور وودو GT350 دارد اما ویژگی مهم در اینجا وجود یک سوپرشارژر است که باعث تولید ۷۶۰ اسب بخار قدرت و ۸۵۰ نیوتن متر گشتاور می‌شود تا قوی‌ترین شلبی کارخانه‌ای تاریخ خلق شود.

بااین‌حال، شرکت شلبی آمریکن که به این هم قانع نبود، اقدام به ساخت نسخهٔ ویژه‌ای از GT500 با نام Code Red کرد. در این نسخه، بجای سوپرشارژر از دو توربوشارژر استفاده شد که در کنار دیگر تغییرات، خروجی موتور را به اعداد فوق‌العادهٔ ۱۰۰۰ اسب بخار قدرت و ۱۰۶۰ نیوتن متر گشتاور رساند. از GT500 Code Red تنها ۱۰ دستگاه ساخته شد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • امدادرسانی هلال احمر قزوین به ۴۰ حادثه دیده در آزادراه‌های قزوین
  • (عکس) ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!
  • ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!/ عکس
  • جذاب‌ترین موستانگ‌های شلبی تاریخ، از 1967 تا 2022 (+عکس)
  • خودروی جدید نیسان؛ کوچک، مانورپذیر و ساکت!
  • ببینید | رانندگی با تنها فراری پلاک ملی ایران چه حسی دارد؟
  • بی احتیاطی راننده منجر به فوت پاکبان مشهدی شد
  • خدمات اینترنت مخابرات یزد از طریق سامانه جامع غیرحضوری شد
  • کشف پنج دستگاه خودرو سرقتی از مخفیگاه باند سارقان
  • راننده نیسان زیر چرخ‌های کامیون در همدان جان باخت